Pagini

Devoratori Online

duminică, 2 februarie 2014

RIP Philip Seymour Hoffman




Philip Seymour Hoffman, actor recompensat cu Oscar, a fost găsit mort în apartamentul său din Manhattan, anunţă „Wall Street Journal”, fără a oferi alte detalii. Unul dintre cei mai apreciaţi actori americani, Hoffman avea 46 de ani.

A făcut roluri de referinţă, memorabile, în filme precum Capote (2005 - performanţă recompensată cu Oscar şi Globul de Aur), Synecdoche, New York, Charlie Wilson’s War (2007 – nominalizat la Oscar şi Globul de Aur), Doubt (2008 - pentru care a fost nominalizat la Oscar şi a câştigat Globul de Aur), sau The Master (2012) al lui Paul Thomas Anderson, pentru care a primit o nouă nominalizare la Oscar. Era, de altfel, unul dintre actorii favoriţi ai lui Anderson, care l-a distribuit în şase dintre filmele sale: Hard Eight, Boogie Nights, Magnolia, Punch-Drunk Love şi The Master.

A lucrat cu regizori ca Todd Solondz, Joel şi Ethan Coen, Spike Lee, Cameron Crowe, David Mamet, Robert Benton sau Anthony Minghella, jucând în paralel în spectacole de teatru pe Broadway.

: Potrivit New York Times, una dintre cauzele posibile ale morţii ar fi o supradoză de droguri.

Niciun comentariu: