Pagini

Devoratori Online

miercuri, 30 octombrie 2013

Capitanul Phillips

Film inspirat dupa o poveste reala a lui Richard Phillips (Tom Hanks) este capitanul unui marfar,MV Maersk Alabama,  ce traverseaza apele Africii.
In primavara lui 2009 vasul facea legatura intre trei state africane. Capitanul stia ca apele sunt destul de periculoase, asa ca si-a luat masurile de precautie necesare, a incuiat ceea ce era de incuiat, a pregatit echipajul organizand simulari, dar nu s-a asteptat sa aiba parte de o situatie reala.
Vasul a fost urmarit de doua barci cu motor, la bordul carora se aflau oameni inarmati. Echipajul a reusit sa le faca fata, dar atacatorii nu s-au lasat invinsi si s-au intors si in urmatoarea zi. Nava a fost asaltata pana la urma, iar echipajul s-a ascuns cat de bine a putut.
Capitanul a incercat sa negocieze cu atacatorii, oferindu-le 30 000 de dolari, dar au sperat la mai mult, asa ca l-au luat pe capitan ostatic sperand ca vor obtine suma dorita.
Cum stiam ca filmul este realizat dupa o fapta reala, am ramas surprinsa de mai multe lucruri.
Primul ar fii faptul ca pe tot acel vas imens nu se afla un pistol, iar echipajul tremura de frica piratilor care aveau ditamai mitralierele.
Politia militara navala, sau cum s-o numii nu a fost in stare sa acctioneze de la primul semnal, a fost nevoie ca un om sa fie luat ostatic ca sa miste si ei.....
Nu in ultimul rand atacatorii au marturisit prizonierului ca mai facusera asa o data cu un vas grecesc , si totusi erau in libertate!
Un film destul de bine realizat, cu o tema destul de unica si cu multa actiune si suspans!

PhotoPhotoPhoto

Un comentariu:

Unknown spunea...

Sunt sigura ca Tom Hanks va face un film foarte bun.