Pagini

Devoratori Online

marți, 30 iulie 2013

Coraline-2009

Coraline (voce Dakota Fanning)  si familia ei se muta intr-un orasel trist si intunecat .
Fetita este foarte nemultumita de mutare , de noii vecini ciudati , de faptul cum o trateaza familia ei si in general de tot.
Aceasta viseaza la parinti mai veseli si mai ocupati de ea ,la vecini mai interesanti , la haine mai frumoase si la prietenii ei .
Intr-o noapte descopera insa o usa secreta care o duce catre o lume in care toate dorintele ei devin realitate.Are o mama iubitoare care o rasfata , un tata amuzant , vecini circari si actori , mancare extraordinara si haine magnifice. Fetita se indragosteste de lumea aceasta perfecta ,insa in fiecare dimineata se trezeste tot in cea reala .
Si totusi lumea ei perfecta avea un detaliu ciudat .Toti locuitorii lei  aveau nasturi in loc de ochi .
Cand cealalta mama ii spune ca va putea ramane mereu in lumea aceea utopica daca isi va coase si ea nasturi in locul ochilor, Coraline incepe sa descopere ca acea lume nu este un taram fermecat ci unul blestemat.
Cu ajutorul unicului copil de varsta ei din vecini Wybie(voce Robert Bailey Jr.) si al unei pisici neobisnuite ,
ea reuseste sa rupa blestemul monstrului din lumea perfecta .
Filmul este o animatie plina de aventura , umor si suspans , in regia lui Henry Selick, fost colaborator al lui Tim Burton  ceea ce denota atmosfera intunecata si misterioasa a filmului .
In ciuda faptului ca este o animatie nu este destinata doar copiilor ,filmul fiind destul de intrigant si de matur pentru o persoana de orice varsta . Un film minunat cu o morala importanta :Ai grija ce iti doresti.
 Nota 5/5

2 comentarii:

AliceNeko spunea...

O animatie destul de buna :)

Unknown spunea...

O sa ma uit si eu la aceasta animatie.