Pagini

Devoratori Online

marți, 12 martie 2013

Robot and Frank- The new is much better


Pot sa va spun ca in mod sigur Robot and Frank este surpriza inceptului de an pentru mine. Am vazut momentul cand a aparut, dar cand am vazut posterul nu i-am dat nicio sansa, lucru pe care puteam sa-l regret daca un prieten nu-mi recomanda acest film. Filmul se bazeaza pe o idee relativ noua transpusa magnific pe ecran, rezultand o poveste care pe mine m-a tinut lipit cu ochii de monitor pe parcursul celor 89 de minute.
Frank Langella a revenit deasemenea, intr-o forma foarte buna, reusind sa faca un rol mai mult decat bun.
Intr-un viitor apropiat, un fost hot de bijuterii primeste un robot menit sa aiba grija de el la batranete.

Robot: Hello, Frank. It is a pleasure to meet you. 
Frank: How do you know? 


La inceput Frank nu este entuziasmat de ideea de a fi controlat de un robot, incercand din rasputeri sa scape de el. Nu dupa mult timp, Frank accepta robotul in viata lui, devenind chiar prieteni. Daca tot au devenit mai apropiati, Frank decide sa-l invete din indeletnicirile lui, care ii vor folosi mai tarziu, cand Frank va intra din nou in activitatea la care se pricepe cel mai bine. Vor incepe cu ceva marunt, si anume furtul unei carti foarte valoroase din biblioteca orasului, jaf la care comite o greseala, uitandu-si ochelarii de citit la locul faptei. Dupa prima lovitura, Frank este invitat la o petrecere de prietena lui, Jennffer, pentru care avea o simpatie de mai mult timp. Avand ceva banuieli asupra furtului de la biblioteca, Jake, organizatorul petrecerii si noul proprietar al bibliotecii orasului, il supune pe Frank unui scurt interogatoriu, moment in care Frank se retrage de la petrecere si isi planifica urmatoarea lovitura, de data aceasta de mai mare anduranta, si anume jefuirea resedintei lui Jake.
Pana la marea lovitura, Frank si amicul sau vor monitoriza locuinta lui Jake, notand fiecare detaliu, si astfel intocmind un program exact al acestora. Planurile lor sunt partial stricate de sosirea fiicei lui Frank, Madison, care va dezactiva robotul, lucru care nu dureaza mult, Frank reusind s-o faca pe Madison sa reactiveze robotul printr-o atitudine ursuza si morocanoasa la adresa ei. Regasiti, cei doi camarazi vor da marea lovitura, care se dovedeste a fi un succes.
Frank va primi vizita fiului sau, Hunter, moment in care politia impreuna cu Jake bate la usa lui, avand niste vage banuieli cum ca Frank ar fi comis jaful de milioane de dolari din casa lui Jake.
Singura dovada care il incrimina era memoria robotului, care chiar daca nu a vrut s-o stearga in niciun fel, se vede nevoit pana la urma sa faca acest pas pentru binele lui.
Sfarsitul filmului este de doua feluri, depinde cum vrem sa o luam. Pe de-o parte separarea lui Frank de robot, lucru care pe mine m-a intristat, iar ca un final fericit reapropierea lui Frank de familie.


Nota 8/10


PhotoPhotoPhoto

Niciun comentariu: